fbpx

Tag med på Natureventyr: App sender børnefamilier på spændende ture i det fri

Vidste du, at der engang lå en troldmandsskole i Egebjerg Mølle, der hed ’Akademiet for Mægtig Magi’?

Eller at Ørefolket holdt til i det gamle bindingsværkshus ved Vindebyøre, hvor der i dag er lejrskole?

Natureventyr på Skansen

Nej, vel? Men sådan er det ifølge en ny app, der sender børnefamilier ud på små eventyr i naturen. Fem af dem foregår på Sydfyn.

Eventyrene er tiltænkt børn i alderen tre til ni år, og det er virkelig nemt at gå til.

Hent app’en ’Natureventyr’ i Appstore eller Google Play, hvor du med det samme kan se hvilke eventyr, der ligger i nærheden.

Natureventyr ved Vindebyøre

Følg for eksempel hittebarnet Juliane på en farefuld færd ind i det magiske land ved Vindebyøre.

Eller hør historien om de to troldmandslærlinge Sigrid og Tatonka, der skal skaffe et hår fra en troldehale ude ved Egebjerg Mølle.

Undervejs skal I liste jer gennem landskabet. Lytte til et ældgammelt træ, tage de rigtige stier i skoven, se store sten forvandle sig til drageæg og gå over magiske broer til tågelandet på den anden side.

Natureventyr for børn

Det hele er styret via GPS. Hver gang I nærmer jer en ny post, får I et nyt kapitel af eventyret, som I skal læse højt. Det tager højst et par minutter.

Og nej, der er hverken lydeffekter eller underlægningsmusik. Men det er heller ikke nødvendigt. Eventyrene og de små opgaver undervejs spiller så fint sammen med omgivelserne, at det er rigeligt til at sætte fantasien i sving.

Natureventyr ved Svendborg

Hvert eventyr varer cirka en times tid, og I kan hele tiden se, hvor langt der er til næste post. Typisk er det ikke mere end 100-150 meter – så tilpas, at selv de mindste ben kan følge med.

Alt i alt fungerer app’en så fint, at man snildt bærer over med, at de små fortællinger ikke er skrevet af professionelle tekstforfattere.

Natureventyr ved Svendborgsund

En sjov lille detalje er, at nogle af figurerne går igen i flere af eventyrene.

Hittebarnet Juliane kan I møde igen i et eventyr, der begynder ved den gamle fattiggård i Svendborg. Og troldmandslærlingen Tatonka er blevet en mægtig troldmand, da han dukker op i et andet eventyr ude i Svanninge Bakker.

Natureventyr i Svanninge Bakker

Vidste du i øvrigt, at bakkerne hed Dragernes Dal engang? Det var da landskabet havde været dækket af is i tusindvis af år, og dragerne spyede så meget ild, at alt smeltevandet dannede bakkerne og de dybe dale.

Jo, det er ganske vist 😊

De fem ’Natureventyr’ på Sydfyn

Tip!

Natureventyret i Svanninge Bakker koster 25 kroner, men alle eventyr i Svendborg Kommune er gratis, fordi Kommunen og Biblioteket har investeret i app’en.

Følg på Facebook

facebook