fbpx

Her kan du lære at lave lækker mad over bål og slutte dagen med et vildmarksbad

Det er næsten ikke til at forstå, at vi faktisk bare befinder os på en almindelig villavej i landsbyen Ulbølle på Sydfyn.

Men dér bag huset, hvor Pia bor med sin familie, ligger en kæmpemæssig naturgrund, der om sommeren forvandler sig til et frodigt, grønt vildnis.

Det er her Pia nu tilbyder 3-retters menuer over bål, vildmarkswellness, bålmad for børn og bedsteforældre, sanketure og vildmarksbrunch.

Pia fra Natur Mageriet på Sydfyn

Børn, bål og beder

Dagene for børn og bedsteforældre er meget inspireret af hendes arbejde i skolehaverne ‘Haver til Maver’, som hun var med til at starte i Svendborg.

– Tanken med ‘Børn, bål og beder’ er, at børn kommer sammen med deres bedsteforældre – eller andre yndlingsvoksne – en gang om måneden, fortæller Pia.

– Bare to-tre timer, hvor vi for eksempel lægger kartofler, sår nogle frø, lærer at bruge en økse og tænder bål. Til sidst laver vi aftensmad over bålet og spiser sammen.

Natur Mageriet på Sydfyn

– Det kan også være, at vi går ud og finder ramsløg, skvalderkål og brændenælder, som vi bruger i maden – eller at vi renser hele makreller og ryger dem over bålet.

– En anden dag forspirer vi måske squash. Så kan børnene følge dem og de andre afgrøder gennem sæsonen og se, hvordan én eneste kartoffel bliver til flere kilo.

– I det tidlige forår er det også helt oplagt at så spinat sammen. Det kan vi senere bruge til spinatpandekager med æg, som børnene selv henter oppe i hønsehuset.

Bålmad i Natur Mageriet

I det hele taget er Pia ved at boble over af idéer til alt dét, hendes nystartede virksomhed ‘Natur Mageriet’ kommer til at danne ramme om.

Hun GLÆDER sig til at dele sin begejstring for udelivet med både børn og voksne.

Sikkert er det, at når de tager hjem igen, har de både fået lækker bålmad, en masse frisk luft og en dejlig naturoplevelse sammen.

Pia fra Natur Mageriet

MasterChef på bål

Ud over ’Børn, bål og beder’ vil Pia også lave arrangementer for firmaer, hvor de ansatte hygger sig med at lave mad sammen over bål.

– Det er en helt anden oplevelse end i et køkken. Her kommer hele kroppen på arbejde, når vi graver grøntsagerne op ovre i køkkenhaven og skal have gang i bålet sammen.

– At lave mad i det fri kan bare noget helt særligt – med fuglefløjt og hanegal, susen i træerne og den hyggelige knitren fra bålet, fortæller Pia.

Udekøkken i Natur Mageriet

Hun har tidligere undervist i ’MasterChef på bål’, hvor deltagerne skulle lave en 3-retters menu med det benspænd, at de skulle finde mindst én af ingredienserne i naturen.

Det bliver også et tilbud i Natur Mageriet, for det passer helt perfekt til en firmadag, hvor kollegaer kan hygge sig sammen og få noget godt at spise undervejs.

Hvis stemningen er til det, kan de sågar slutte dagen med en tur i de brændefyrede vildmarksbade, hvor Pia disker op med snacks og kolde drikke.

Vildmarksbad i Natur Mageriet

Gennemført vildmarksluksus

Selv var jeg så heldig både at smage hendes bålmad og prøve en tur i vildmarksbadet – og jeg må bare sige: Det holder hele vejen 😊

Jeg er vild med, at Pia ikke går på kompromis med noget som helst. Alt er 100% gennemført og virkelig lækkert lavet.

Lige fra rensdyrskindene, der dækker de rustikke, høvlede bænke, til de fine emaljekopper med hendes logo på.

NaturMageriet Kopper

Nu mangler hun bare at få leveret den store tipi, hvor deltagerne kan hygge sig med madlavningen, hvis vejret er for vådt til at være udenfor.

Så er alt klar til åbningen 😊

Se mere om Natur Mageriet her

Find vej