fbpx

Fisketure på Sydfyn og øerne. Tip til nybegyndere og til erfarne lystfiskere

Havørredfiskeri på Sydfyn

I denne miniguide til fisketure på Sydfyn og øerne får du de bedste tips til, hvordan du kommer ud at fiske – uanset om du er nybegynder eller passioneret lystfisker med mange års erfaring.

Højsæson for havørred

Sydfyn og øerne er kendt for at være et af de bedste – og smukkeste – steder at fange havørred, og selv om du kan fange dem hele året, er marts, april og maj højsæson.

Her er bare et lille udpluk af alle de mange fiskepladser i Det sydfynske Øhav, hvor der er gode chancer for at fange havørred.

De er lånt fra bogen 117 fine, fynske fiskepladser. En ret vild udgivelse med detaljerede kort, dybdekurver og luftfoto af hver enkelt fiskeplads.

Flere af Fyns allerdygtigste kystfiskere har bidraget til bogen, og de meget præcise beskrivelser gør det nemt at finde den helt rigtige fiskeplads – uanset årstid og vindretning.

117 Fine fynske fiskepladser forside

Se mere om bogen, der er udgivet af Havørred Fyn

Fisketure med en lokal guide

Claus Eklundh Christensen er certificeret fiskeguide og en af de dygtigste og mest erfarne. Ikke kun når det gælder havørreder.

God fangst på en guidet fisketur

Han er manden bag Fish’n’Ship, der tilbyder kurser i havørredfiskeri og guidede fisketure langs kysterne på Sydfyn og øerne.

Har du allerede godt styr på fiskeriet, kan en lokale guide vise dig, hvor det er godt at fiske lige nu – og hvilken metode, der egner sig bedst.

Claus og de andre instruktører tilbringer hvert år mange hundrede timer ved vandet, så de kender alle de gode steder i området.

Fiskehjul
Foto: Matty Brown

Turene er på enten fire eller otte timer, og undervejs får du hjælp til at forbedre din teknik og optimere dit grej, så du forøger dine chancer for en god fangst.

Se mere om guidede fisketure her

Fisketure for nybegyndere

Her er mottoet: Keep it simple. Guiden medbringer fiskegrej og madding, og I fisker efter de fisk, der hører til årstiden. Det kan være hornfisk, torsk, fladfisk, makrel, sild eller havørred.

Fisketur for nybegynder

Turen varer tre timer, og det kan sagtens inkludere hygge og bål på stranden, hvis stemningen er til det.

Undervejs får I de helt grundlæggende færdigheder på plads, og I får masser af tips og tricks, som I kan bruge på jeres næste fisketure.

Se mere om fisketure for nybegyndere

Guidede fisketure i båd

Fisketur fra båd
Foto: Matty Brown

Fiskeguide Claus Eklundh Christensen tilbyder også bådture, hvor han guider grupper af både erfarne lystfiskere og nybegyndere rundt i Det Sydfynske Øhav.

Turene varer fire eller otte timer og går ud til mindre kendte fiskepladser med hornfisk, torsk, fladfisk, makrel eller havørred.

Fangst på en fisketur med familien

Det er et fantastisk farvand at fiske i, og med en stedkendt skipper ved roret, bliver fisketuren en sightseeingtur i sig selv.

Se mere om fisketure fra båd

’Hop om bord’ ture

Sidst men ikke mindst tilbyder Claus også ’hop-om-bord’ ture, hvor I ikke behøver at være en hel flok. Du kan bare hoppe med om bord, og foruden en god fangst på turen, får du også mulighed for at møde nye fiskekammerater.

Fladfisk på en hop om bord tur
Fotos: Claus Eklundh Christensen

Der både fladfisketure, makrelture og havørredture på Svendborgsund, fisketure i Helnæsbugten og havørredture til Skarø og Thurø på programmet.

Se mere om ’Hop om bord ture’ nederst på denne side

Luksus på Fishing Lodge Fyn

Forestil dig at tjekke ind på Broholm Slot med tunge arme efter en hel dags fiskeri. Skrupsulten er du sikkert også, så heldigvis har kokken middagen klar til dig og dine fiskekammerater.

Bagefter skal I bare sidde og hygge jer foran pejsen med en kold øl eller en whiskey, inden I får en god nats søvn i de herskabelige gemakker.

Broholm Slot lægger hus til Fishing Lodge Fyn

Når I vågner næste dag, venter der jer en solid morgenmad, og imens er jeres waders, jakker og vadesko blevet tørre og varme nede i tørrerummet.

Det eneste, I skal tænke på, er dagens fisketur. Og hvis I har brug for hjælp til at finde de gode fiskepladser, kan I hyre en guide til at sejle jer langs kysten og ud til de små øer, hvor fiskene gemmer sig.

Fishing Lodge Fyn havørred

Det er i al sin enkelthed konceptet bag Fishing Lodge Fyn. Vært på lodgen er Kenneth Birler – forpagter af Broholm Slot og en af Fyns mest eftertragtede fiskeguider.

Se mere om. Fishing Lodge Fyn

Havørred på krogen på Ærø

Lystfiskeri på Ærø

På Ærø står de to passionerede lystfiskere Troels Enghoff og Kristian Flindt bag Seatrout Aeroe.

Her kan du både leje fiskegrej, tage børnene med på fisketur langs kysten eller komme på en privat fisketur med jeres helt egen guide.

Leje af fiskestænger på Ærø

Fisketure med børn

Hvis du drømmer om at tage dine børn med på fisketur, men er i tvivl om, hvordan man gør, så er en familietur med Troels eller Kristian alletiders idé.

På sådan en tur gennemgår de grejet og teknikkerne. Madding, knuder og kast. Alt det grundlæggende, som du kan være i tvivl om, hvis du aldrig har fisket før.

Fangst på en fisketur med familien

Efter halvanden time er familien klar til at blive sluppet løs langs kysterne – og med i prisen er leje af fiskestang og grej resten af dagen.

Læs mere om en fisketur med børn

Private fisketure med guide

Lystfiskertip på Sydfyn og øerne

Troels har over 25 års erfaring som lystfisker, og Kristian er både lystfisker og UV-jæger, født og opvokset på Ærø. Sammen er de et godt makkerpar, der kender de bedste fiskepladser rundt om øen.

På de private fisketure får I jeres helt egen guide med, så I kommer til at opleve det bedste havørredfiskeri, Ærø har at byde på, uanset om I er spin- eller fluefiskere.

Se mere om de private fisketure med guide

Havørred på Ærø

Leje af fiskeudstyr på Ærø

Hos Seatrout Aeroe kan du også leje fiskeudstyr og gå på opdagelse langs Ærøs kyster.

Året rundt er der havørreder og fladfisk at fange, og alt efter årstid kan du være heldig at få hornfisk, makreller og multer på krogen. 

Troels og Kristian sammensætter grejet for dig og rigger det til, så det er klar til brug. Nemmere kan det næsten ikke være.

Lej en fiskestang på Ærø

Leje af fiskeudstyr på Ærø
Alle fotos: Seatrout Aeroe

Skipper på egen båd

I over ti år har Lars Anker Møller arrangeret hundeslædeture og sejlet gæster rundt langs den grønlandske østkyst. Men nu er de arktiske vidder skiftet ud med Det sydfynske Øhav, hvor han har startet Aeroe Boat Charter.

Motorbåd til fisketure

Konceptet er, at bådene kan sættes i vandet syv forskellige steder på øen, så du kan fiske lige dér, hvor forholdene er bedst.

Bådene er udstyret med kortplotter, ekkolod og sikkerhedsudstyr, og for at sejle dem, skal du have et speedbådscertifikat.

Har du dét, er der til gengæld fantastiske muligheder for at fange både havørred, torsk, pighvar, rødspætter og multe i farvandene rundt om Ærø.

Se mere om Aeroe Boat Charter

Lystfisker på Langeland

Lystfiskeri på Langeland

Lystfiskere kommer langvejs fra for at fiske på Langelands 140 kilometer lange kyststrækning. Midt på øen ligger Angelcentrum Langeland, der drives af ægteparret Chris og Thomas Reinhardt.

Her er alt, hvad en lystfisker overhovedet kan drømme om. 250 m2 med udstyr til både begyndere og erfarne lystfiskere. Her er alle slags hjul og stænger, blik og fluer og altid levende børsteorme på lager.

Lystfiskerbutik på Langeland

I butikken kan du også kan leje en motorbåd for en dag eller uge ad gangen – eller du kan booke plads på en kutter, hvor lokale skippere sejler ud til de gode fiskesteder.

Se mere om Angelcentrum Langeland her

Langeland lystfisker

Rigtig god fornøjelse med fiskeriet – og knæk og bræk ????