fbpx

Fem smukke blomstermarker på Sydfyn og øerne, som du kan opleve lige nu

I disse uger flyder Instagram over med fotos af blomstermarker i fuldt flor. Men hvor er de helt præcist, de smukke blomstermarker? Det røber profilerne meget sjældent.

Derfor har jeg lavet en lille guide til fem af dem, der ligger på Sydfyn og øerne.

Et enkelt sted, hvor I må nøjes med at beundre blomsterne fra kanten af marken – og fire, hvor I gerne må gå ud og plukke så mange, I vil 🌸

Ærø pluk selv Blomster
Foto: Ærø Pluk Selv Blomster

1) Purløgsmark på Langeland

Purløgsmarken på Langeland ligger godt syv km sydøst for Rudkøbing. Fra Svendborg tager det cirka 20 minutter i bil.

Først over Svendborgsundbroen, så Siødæmingen og til sidst over Langelandsbroen. Jeg har vist sagt det før: Jeg elsker den tur 🧡

Purløgene blomstrer i de første uger af juni. Lysende lilla og summende af insekter ligner det næsten en lavendelmark i Sydfrankrig.

Purløgsmark Langeland

Jeg ved, det kan være fristende at gå ud i marken for at få det helt rigtige skud. Især med den hvidkalkede Fuglsbølle Kirke i baggrunden. Men gør det ikke 🙏

For frøavleren er selvfølgelig helt afhængig af, at der ikke sker marken noget. Derfor er det heller ikke tilladt at plukke af purløgene 😉

I finder purløgsmarken på Fuglsbøllevejen – se præcis hvor på kortet nederst på siden.

Purløgsmark på Langeland

2) Pluk-selv mark på Ærø

Heldigvis er der andre steder på Sydfyn og øerne, hvor I hellere end gerne må gå ud i markerne og plukke lige så mange blomster, I vil.

Den første pluk-selv mark, jeg vil anbefale, er Ærø Pluk Selv Blomster, der ligger på Ellemosevej 4, fem km udenfor Ærøskøbing i retning mod Lille Rise og Drejet.

En 2500 m2 stor mark, som Jeanette og Per fra Ellemosegård nu på andet år planter til med blomster.

Pluk selv blomster Ærø
Foto: Ærø Pluk Selv Blomster

Sæsonen begynder i april, hvor marken er fyldt med tulipaner og narcisser, og derefter skifter udvalget helt indtil engang i oktober.

Der er både asters, frøkenhat og brudeslør, rævehaler, akelejer og rølliker, evighedsblomster, solsikker, geoginer, bonderoser, iris og meget andet.

Priserne står på små skilte ude i bedene, og ved marken er der et lille træhus med et arbejdsbord, hvor I kan stå og binde jeres buketter.

Pluk selv blomster på Ærø
Foto: Ærø Pluk Selv Blomster

Ud over blomster er der også pluk-selv rabarber og ærter – og buske med pluk-selv hindbær, stikkelsbær, ribs og solbær, der bliver store nok til at give de første bær i år.

Se mere her

3) Pluk-selv blomster i Fjællebroen

Det næste pluk-selv sted kan være svært at finde, for der er hverken en Facebook- eller hjemmeside. Og ifølge Lotte er hun ikke så god til det med Instagram 😉

Lottes Pluk selv blomster ved Fjællebroen

Men hendes blomstermark ligger ved Strandvejen 97 i Fjællebroen, midt mellem Faaborg og Svendborg.

Kører I efter GPS, vil den sikkert sende jer ad hovedvejen, Rute 44, uanset om I kommer fra Faaborg eller Svendborg. Lyt ikke til den 😉

Tag i stedet Nabgyden, Tværvej og Sanatorievej, hvis I kommer fra Faaborg. Og kør over Ballen og Langemarken, hvis I kommer fra Svendborg. Det er langt smukkere.

På vej til Fjællebroen

I sin blomstermark har Lotte pæoner i juni, og fra juli måned og frem har hun gladiolus og massevis af smukke geoginer.

Priserne er yderst rimelige: 100 kr. for 20 stilke fuldstændig overdådige pæoner, og sikkert ikke meget mere for gladiolus og geoginer 🌸🌺

Fotoet her er fra sommeren 2021 – siden da har Lotte flyttet marken lige over på den anden side af vejen.

Pluk selv Fjællebroen
Foto: @lottesplukselvblomster

4) Pluk-selv mark på Thurø

Kører I fem km fra Svendborg og over dæmningen til Thurø, finder I den næste pluk-selv mark midt på Søndervej.

Thurø pluk selv
Foto: @plukselvblomst 

Det er Yvonne, der står for den, og hun begynder sæsonen med tulipaner og prydløg. Bagefter følger iris, pæoner, liljer, gladiolus, solsikker og georginer.

Derudover har hun hvert år forskellige sommerblomster som ridderspore, asters, rævehaler, stolte kavalerer, valmuer og kornblomster.

Pluk selv mark på Thurø
Foto: @plukselvblomst 

Tip!

Fortsætter I to km ad Søndervej og kører ned gennem skoven, kommer I til den dejlige Smørmosen strand. Der er også legeplads, isbod og en helt særlig minigolfbane.

5) Pluk-selv mark ved Skårup

Det er også Yvonne, der står for pluk-selv marken i udkanten af Skårup, som I sikkert kender, hvis I af og til kører på landevejen mellem Svendborg og Nyborg.

Pluk selv blomster på Sydfyn
Foto: @plukselvblomst 

Derude har Yvonne nogenlunde det samme som på Thurø, dog knap så mange sommerblomster.

Hvad der trives på marken afhænger meget af vind og vejr, så det er en god idé at holde øje med hendes Facebookside.

Se mere her

Find alle blomstermarkerne her