fbpx

Varm kakao syv steder i Svendborg

Syv caféer i Svendborg har givet hver deres bud på, hvad der varmer allerbedst på en riv-ruskende, råkold dag.

Fire caféer serverer varm chokolade, tre bruger en færdig kakaoblanding. Jeg har smagt mig igennem dem alle, og her kan du se, hvor forskelligt byens caféer går til opgaven.

PS: Lige én ting, inden du læser videre… Testen er ikke en bedømmelse af caféerne som sådan – men udelukkende en test af deres varme chokolade/kakao.

Rigtig god fornøjelse!

Øko Cafeteriet – Desværre lukket i øjeblikket

Møllergade 30, Svendborg
oekocafeteriet.dk

Med sine 49 kroner var Øko Cafeteriets varme chokolade blandt de dyreste i testen. Men med den omhu der blev lagt i serveringen, synes jeg, at den var pengene værd.

Dennis Nielsen, den ene halvdel af parret der overtog Øko Cafeteriet i 2019, har en baggrund som dessertkok og konditor. Og det kan smages på den varme chokolade!

Som det eneste sted i byen fik jeg en hel lille servering med en separat skål til flødeskum, der var rørt op med vaniljekorn.

Chokoladen på pinden, der kun lige tittede op gennem mælkeskummet, havde han selv tempereret, inden den blev overhældt med steamet sødmælk.

Til sidst blev den varme chokolade dryppet med kokkens egen sirup, smagt til med kanel og et lille nip chili og salt, der fremhævede smagen af chokolade.

Alt i alt en meget delikat servering. Afstemt i smagen, ikke for sød og dejlig varm. Testens bedste!

BOBS Juicebar

Vestergade 1, Svendborg
BOBS på Facebook

BOBs er populær blandt de unge. Det er stedet, hvor veninder mødes efter skole og dér, de dropper ind undervejs på shoppingturen. Men der er plads til alle, og selv om stedet egentlig startede som en juicebar, kan jeg afsløre, at de laver en aldeles fremragende varm chokolade.

For 40 kroner fik jeg et stort krus veltillavet varm chokolade. Ikke nogen kakaoblanding her, men god chokolade overhældt med steamet mælk.

På toppen var der både flødeskum, skumfiduser og smeltet chokolade, men den var virkelig godt afstemt i smagen, så den ikke blev for sød.

Chokoladen var godt varm og blev serveret i en dejlig, stor keramikkop, der holdt godt på varmen. En kop, jeg brugte lang tid på at drikke og rigtig sad og varmede mig ved, uden at chokoladen nåede at blive halvkold og kedelig undervejs.

Alt i alt en rigtig dejlig oplevelse på en råkold eftermiddag.

Coffee2gether

Tinghusgade 43, Svendborg
work2gether.dk/cafe

Coffee2gether er byens nye arbejdscafé i det fine, gamle Tinghus, hvor kontorfællesskabet Work2gether er rykket ind.

Caféen har åbent indtil kl.15 i hverdagene, og alle er velkomne til at sætte sig i caféen eller i loungen, uanset om de har en kontorplads i huset eller ej.

Coffee2gether bruger 70% økologisk chokolade og sødmælk i den varme chokolade, der bliver serveret helt enkelt i et stentøjskrus.

Ingen kakaoblanding. Ingen flødeskum. Ingen skumfiduser, karamelsovs eller chokodrys. Bare den rene chokolade smeltet i varm mælk. Det var faktisk helt befriende.

Smagen af chokolade var godt afstemt. Ikke for mørk og ikke for sød. Og så var den dejlig varm, så man kunne lægge fingrene om stentøjskruset og rigtig sidde og varme sig på den.

Med sine 30 kroner var Coffee2gethers varme chokolade testens billigste. En rigtig god pris for en kop varm chokolade, der var helt enkel og uden dikkedarer. Bare virkelig velsmagende og dejlig varm.

Under Uret

Gerritsgade 50
under-uret.com

I Best of Svendborg 2019 blev Under Uret kåret som vinder i kategorien Bedste Caféliv, og stedet er virkelig populært.

Her kommer ung og gammel, mødre med barnevogn og unge på den første date. Her mødes veninder til kaffe, og familier samles til brunch eller fødselsdage. Selvfølgelig skulle caféens varme chokolade være med i testen.

På Under Uret laver de også rigtig varm chokolade på god chokolade og sødmælk. Helt klassisk serveret med flødeskum og chokoladedrys.

Den smagte rigtig godt af chokolade, ikke for sødt, men meget velafbalanceret – og så var den dejlig varm.

Til gengæld var den med sine 50 kroner den dyreste i testen, og i forhold til prisen var koppen overraskende lille. Derfor får den kun tre hjerter.

Café Citronen

Brogade 33, Svendborg
cafecitronen.dk

På Cafe Citronen var de ærlige og svarede: ”Ja, altså en varm kakao?”, da jeg bestilte varm chokolade.

Der var nu heller ikke et øjebliks tvivl om, at det var kakaopulver, der var rørt op. Til gengæld var kakaoen ikke så hvinende sød som de to bundskabere i testen.

Den smagte bare ikke af så meget og var ikke særlig varm. Den blev serveret med en lidt trist flødeskum og et drys på toppen, der smagte præcis som chokodrys på en softice.

Alt i alt var det ikke en decideret dårlig varm kakao – bare en lidt kedelig og smagsløs oplevelse til 40 kroner koppen.

Knæwr Kaffebar

Gerritsgade 21, Svendborg
Knæwr på Facebook

På Knæwr Kaffebar bestilte jeg Husets kakao til 39 kroner, den næstbilligste i testen. Den blev lavet på kakaopulver, blandet op med ¾ vand og ¼ minimælk.

Til sidst blev den toppet med et ordentligt lag færdig-flødeskum tilsat sukker, skumfiduser, karamelsovs og chokodrys. En regulær sukkerbombe.

Den var hvinende sød og smagte hverken af kakao eller chokolade – bare af sukker. Det blev ikke bedre af, at den nærmest var lunken. Halvt igennem glasset var jeg nødt til at lade den stå.

Men måske giver jeg Knæwr en chance til en anden dag. De har nemlig otte forskellige kakaovarianter på deres kakaokort. Blandt andet dét, de kalder en voksen-kakao, der er lavet på 72% økologisk kakao. Den bestiller jeg næste gang, selv om den koster noget mere.

Til gengæld er jeg helt sikker på, at jeg springer deres Ping Fluffy Unicorn over. En lyserød sag pyntet med flødeskum, enhjørning-skumfiduser og farvet krymmel.

Cafe Svend

Ramsherred 2, Svendborg
cafesvend.dk

Svendborgs nye børnecafé er indrettet med legehjørne, pegebøger og puder, hvor små og store gæster kan slå sig ned, imens de venter på deres bestilling.

Her behøver ingen være bange for, at ungerne larmer eller løber for meget rundt. Idéen er fremragende, og da jeg kom forbi, var der godt fyldt i caféen. Til gengæld var den varme kakao en trist oplevelse.

Den blev lavet på steamet mælk og en kakaoblanding, der var så sød, at jeg slet ikke tør tænke på, hvordan den ville smage, hvis der også havde været skumfiduser på.

Jeg fik den serveret i en kæmpestor kop med en glad chokosmiley på, men i virkeligheden var der ikke meget at smile af. På underkoppen lå et stykke mælkechokolade, der mest af alt mindede om chokoladen i en billig julekalender.

Med sine 45 kroner lå Cafe Svends kakao endda i testens dyre ende. Det var svært at forstå, når den blev lavet på en færdig kakaoblanding, der overhovedet ikke smagte af kakao. Bare af sukker.

Jeg kunne kun få mig til at smage et par slurke, og det ærgrede mig. For helt ærligt, så fortjener byens børn noget bedre.

Følg på Facebook

facebook