fbpx

De bedste specialbutikker i Svendborg

Er der noget bedre end at dumpe ind i en lille butik, hvor der er lagt sjæl og omtanke i alt, hvad der findes på hylderne?

Jeg elsker selv at få fif til den slags steder – så her får du mine bedste anbefalinger af specialbutikker i Svendborg.

Det har krævet benhård prioritering, for byen er spækket med specialbutikker.

Baunbaek & Lyn

Møllergade 40, Svendborg
baunbaekoglyn.dk

Baunbeck og Lyn

I foråret 2021 flyttede Baunbeak & Lyn fra hjørnet af Brogade til toppen af Møllergade. Men konceptet er det samme. Her er alt, hvad en mand kunne tænkes at drømme om.

Barberkoste og rageknive. Vinylplader, specialøl og håndlavet udstyr til grillen. Stetsonhatte, herreveste, handsker og lækre læderbælter. Med andre ord: Det perfekte sted at finde gaver til manden i dit liv 🧡

Veste i Baunbeak og Lyn

En virkelig alsidig butik, hvor du får en omhyggelig og personlig betjening.

Hvor finder du ellers et sted, hvor du kan blive vejledt i alt fra læderpleje til hvordan, du finder den korrekte højde på en stok?

Specialbutik i Svendborg

Du finder tit en af ejerne i fuld sving ovre ved arbejdsbordet i hjørnet, hvor de laver bælter, sandaler og læderforklæder af høj kvalitet. Lækre sager, der holder i mange år.

Køkkenfreak

Torvet 6, Svendborg
kokkenfreak.dk

På Torvet i Svendborg ligger Fyns største køkkentøjsbutik. Et mekka for madelskere. Sæt god tid af til at gå på opdagelse, for her er alt, hvad en køkkenfreak overhovedet kan drømme om.

Her er gode gryder og professionelle pander. Specialværktøj af enhver slags og bageudstyr, der ville få selv Mette Blomsterberg til at blegne.

Bag disken finder du enten Line eller Martin, der nøje har udvalgt alt det gode grej. Køber du en blommeudstener, kan de slet ikke lade være med at give dig en opskrift på blommechutney med hjem.

Den gode service falder dem helt naturligt, for de brænder virkelig for den butik, de har bygget op sammen.

Kommer du en lørdag, kan du med fordel fortsætte din køkken-ekspedition ude på Torvet. Her faldbyder de lokale torvehandlere frugt og grønt, fisk, kød, ost, vin, most og meget andet indtil kl. 14.

Appetito

Tinghusgade 24, Svendborg
appetito.dk

For vores familie, der har boet i Italien ad flere omgange, var det en glædelig overraskelse at finde en italiensk købmand i Svendborg. Sådan et sted, hvor der dufter af gode skinker og oste, og hvor de har frisklavet pesto og byens bedste oliven.

I Danmark er der kun fem certificerede forhandlere af ægte Parma skinke. De fire af dem ligger i København – og så er der lige Appetito i Svendborg. Det er da ret sejt!

Når vi rigtig skal hygge os derhjemme, er det hos Appetito, vi køber ind til antipasti. Friske skiver af den gode skinke og yndlingspølsen, små syltede chilier, pesto, oste, salte mandler, oliven og masser af det gode brød, som børnene elsker. Så er alle glade.

Appetito er også stedet, hvor vi køber panini til at tage med på tur. Det gjorde vi for eksempel på vej til Lyø, hvor det føltes som lille hverdagsluksus, da færgen lagde fra kaj, og vi kunne sidde oppe på soldækket og pakke lækre, frisklavede panini og San Pellegrino sodavand op af taskerne.

Tina og Holger, der driver Appetito, triller til Italien flere gange om året og fylder deres lille varevogn til bristepunktet.

Det må være verdens bedste job at køre rundt til de små producenter og smage sig igennem soltørrede tomater, olivenolie, balsamico og de bedste oste, tapanader og trøfler.

Lutter gode sager, som vi nu nyder godt af her i Svendborg.

Mustus

Klosterplads 12, Svendborg
mustus.dk

Jeg har lige været på shoppingtur i mit gamle hood på Vesterbro i København. Yndlingsbutikkerne Kluns, M+ og Donn Ya Doll ligger der stadig. Men jeg må bare sige: Mustus i Svendborg kan sagtens være med.

Butikken er en rigtig skatkiste med et kæmpe udvalg af brands fra både ind- og udland. Lige i den skønne, kulørte stil, som jeg elsker.

Indretningen er superfin med mange sjove detaljer, der står godt til alt det smukke tøj i sprælske mønstre. Og så er der GOD plads. Du behøver ikke at møve rundt mellem tøjstativerne, som du gør mange steder i de større byer, hvor kvadratmeterprisen er en helt anden. Dét er lækkert.

I det hele taget er det rart at handle i Mustus. Jeg føler mig altid godt hjulpet. De forstår at give en god service uden at være anmasende. Og så gør det jo ikke noget, at de tit har nogle fede udsalg, hvor du virkelig kan gøre et godt kup.

Byens Gårdbutik

Vestergade 25, Svendborg
byensgaardbutik.dk

Noget så sjældent som en gårdbutik midt inde i byen. Her finder du alt godt fra de lokale stalde, marker og bryghuse samlet på ét sted.

Anne er den daglige leder af butikken, og hun kører rundt på en ladcykel eller i butikkens el-varevogn og henter varer hos 45 lokale producenter. Fordi varerne kun transporteres over ganske korte afstande, er alt i sæson og superfriskt.

I Byens Gårdbutik finder du alt fra kød og grøntsager, pålæg, æg og ost til øl, vin, spiritus og søde sager. Derudover er det et fantastisk sted at købe noget super lokalt at tage med hjem eller give som gave.

Følg på Facebook

facebook