fbpx

Suppe i Svendborg – hvem laver den allerbedste?

Østers til suppen

Udenfor er det som regel koldt og blæsende den sidste lørdag i februar. Men indenfor i den gamle værftshal på Frederiksø damper og dufter det fra alle de mange suppegryder.

Suppens dag

Her er Svendborgs restauratører samlet til den årlige Suppens dag, hvor de dyster om at lave byens bedste suppe.

Reglerne er enkle. Alle gæster får en ske ved indgangen, og når de har smagt på alle supperne, afleverer de skeen hos restauratøren med den bedste suppe.

Supperne anrettes

Sidst på dagen tælles alle skeerne op, så vinderen af den eftertragtede Suppesten kan kåres.

Og det er ikke bare pjat. Restauratørerne forbereder sig i ugevis, og opskrifterne bliver holdt tæt ind til kroppen.

Suppe med brød

Supper for enhver smag

I 2020-udgaven af Suppens dag var der kartoffel-porre suppe med østers og torsk, toppet med ramsløgsolie og grønkålschips.

Der var Øhavsbisque med blåmuslinger.

Cremet blomkålssuppe med ristede hasselnødder og grøn trøffelolie.

Og der var flere forskellige supper med jordskokker, bacon, skinke og godt med fløde.

Supper, der er klar til servering

De to favoritter

Suppens dag er en fantastisk mulighed for at møde de lokale restauratører og se, hvad de hver især kan.

I år var der ingen tvivl om, hvem favoritterne var, og derfor får du her et par tip til, hvor du får den bedste suppe – også når Suppens dag for længst er overstået 😊

For det er jo dét, Suppens dag kan. Udover at være en hyggelig dag i den gamle værftshal:

Det en fantastisk mulighed for at finde ud af, hvor du skal ud og spise næste gang – og hvem, der skal levere maden til den næste familiefest.

Suppen fra Spisetid

Spisetid

I år var en klar nummer et Spisetids cremede svampebisque med trompetsvampe, ramsløg og granolie fra Sydfyn, serveret med sprødstegt krondyr og skovsyre på toppen.

Det lyder godt, ikk’? Det var godt. Så godt, at suppen fra Spisetid ikke kun var min favorit, men en sand stemmesluger i 2020-udgaven af Suppens dag.

Spisetid er ikke en restaurant, men et cateringfirma, der leverer mad ud af huset til alle slags sammenkomster. Kokken er Jakob Hirsch, der har arbejdet på flere Michelinrestauranter og været køkkenchef på Resumé i Svendborg.

Spisetid anretter vindersuppen

Spisetid driver han sammen med sin kone, Trine Ditlev Hirsch, og de lægger stor vægt på at bruge lokale, sydfynske råvarer.

Årets vinder

Da alle skeer var talt op, var der ingen tvivl. Spisetid kunne helt velfortjent slæbe hjem med det 15 kilo tunge trofæ, der i øvrigt også var super lokalt – fundet på en mark mellem Gundestrup og Ulbølle 😊

Tjek Spisetid ud her

Suppestenen

Muei`s Thaifood

Dagens anden vinder blev Muei`s Thaifood, et hyggeligt spisested på havnen i Svendborg. Jeg har været der flere gange med min familie, og maden smager så autentisk, at det blev meget pinligt, sidst vi var der.

Det kræver måske en forklaring 😊

Historien er dén, at vi rejste rundt i Thailand i tre måneder, da børnene var små. Og da vi sad dér hos Muei, og det duftede og smagte fuldstændig som at være tilbage i Thailand, kom min mand til at snakke engelsk til tjeneren. Ikke bare én gang. Men flere gange.

MEGA pinligt, syntes især børnene. For vi vidste jo udmærket godt, at både Muei og tjenerne taler udmærket dansk. Jeg tror bare, at han følte sig så hensat til vores tur til Thailand, at han glemte tid og sted.

Lad det være en varm anbefaling af maden – men det var så sidste gang, vi fik børnene med ned til Muei 😂

Suppen fra Muei's Thaifood

Kokkenes egen favorit

Til Suppens dag serverede Muei sin klassiske Tom kha gai med kylling, chili, kokosmælk og koriander. En dejlig frisk suppe med masser af smæk på smagen.

Suppen blev årets vinder af Chefs Choice – prisen, som kokkene selv uddeler til den suppe, som de synes er bedst ud fra et fagligt og håndværksmæssigt synspunkt.

I løbet af dagen går de derfor rundt og tjekker hinandens supper, driller hinanden i al venskabelighed og afleverer til sidst stemmerne i en lukket konvolut. De må naturligvis ikke stemme på sig selv.

Trofæ til suppen, der er kokkenes egen favorit

Vinderen får en flot suppeterrin, og selv om det var første gang, at Muei`s Thaifood deltog i Suppens dag, var det altså hende, der løb med prisen.

Muei´s Tom kha gai suppe er fast på menukortet i Muei`s Thaifood, der ligger lige ned til havnen i Svendborg. Priserne er yderst rimelige – og så behøver du altså ikke at tale engelsk til tjenerne 😊

Tjek Muei´s Thaifood ud her

Tip!

Suppens dag er arrangeret af foreningen Kulinarisk Sydfyn, der også står bag Svendborgs store fødevaremarked den sidste weekend i juni.

Følg på Facebook

facebook