fbpx

10 ture på Sydfyn og øerne – til dig, der elsker jagten på de gode loppefund

Loppemarked på Sydfyn? Så er der nok mange, der tænker på kræmmermarkedet i Kirkeby Gamle Mejeri. Et af de største indendørs markeder på Fyn.

Men selv har jeg nogle helt andre favoritter.

Mange af dem er loppemarkeder, som hele landsbyer – eller øer – er gået sammen om. Og hvor lokale ildsjæle lægger mange timers arbejde i planlægningen.

Her får du 10 fine loppemarkeder, der er lige til at sætte i kalenderen for 2023.

1) Påskeloppemarked på hele Helnæs

Loppemarked på Helnæs

Sidst, jeg var på Helnæs, stod jeg og spejdede forgæves ind ad vinduet hos Helnæs Antik, fordi der kun var åbent om søndagen. De havde ellers mange fine ting 🙈

Næste gang bliver det anderledes, for i Påsken holder hele Helnæs loppemarked fra d. 6. til 9. april kl. 10-16, hvor alle boder på øen er plottet ind på et kort.

Se mere her

Loppemarked på Thurø

2) Fælles loppemarked på Thurø

Også thurinerne har en tradition for et fælles loppemarked. På Thurø er det d. 7. maj – søndag i St. Bededagsferien kl. 10-16.

Der er boder i forhaver og indkørsler fra Blåby til Grasten, og ud over lopper er der flere steder mulighed for at købe kaffe, kage og kolde drikke

Se mere her

Tip!

I Troense på Tåsinge er der også fast tradition for et fælles loppemarked, hvor beboerne sætter loppeboder ud langs gader og stræder. Hos dem er det første lørdag i juni kl. 10-15. Dvs. den 3. juni her i 2023 😊

3) Loppemarked i hele Ærøskøbing

Fredag i Kristi Himmelfartsferien er det ærøboernes tur til at rydde ud i gemmerne, når Ærøskøbing lukkes for trafik, og de hyggelige gader fyldes med loppeboder.

Det er d. 19. maj, og caféer og restauranter har selvfølgelig også åbent, så der er masser af mulighed for at tanke op undervejs på loppejagten.

Se mere her

Loppemarked i Marstal
Foto: VisitÆrø

4) Pinseloppemarked i Marstal

27. maj er det Pinselørdag, og den dag arrangerer marstallerne et fælles loppemarked i Kongensgade, der i dagens anledning er lukket for biler.

Byens butikker, caféer og restauranter holder længe åbent, så det bliver helt sikkert en livlig dag i Marstals gader.

Se mere her

Tip!

Et godt sted at holde øje med lokale loppemarkeder på Ærø er Facebookgruppen Loppemarked på Ærø

Lohals havn tirsdagsmarked
Foto: Den gamle Smedje

5) Tirsdagsmarked på Langeland

Hver tirsdag fra 27. juni til 8. august 2023 er der marked på Lohals Havn kl. 10-14. Her kan alle komme og sælge, så der er lopper – men også meget andet:

Blomster og krydderurter, sydlandske specialiteter og smukke krukker, vin og ikke mindst superlækre grøntsager fra det lokale mikrolandbrug Calendula Permakultur.

Se mere her

Calendula Permakultur til tirsdagsmarked i Lohals
Foto: Calendula Permakultur

6) Bogby Langeland – meget mere end bøger

Nu vi er på Nordlangeland, er jeg nødt til at nævne Bogby Langeland, der ligger i Lejbølle, fem km nord for Tranekær.

Ud over 30.000 bøger finder du nemlig et 1.000 m2 stort genbrugsmarked på den gamle Lejbøllegaard.

Bogby Langeland
Foto: Bogby Langeland

I gårdens sidebygninger er der lopper og nips, værktøj og møbler, og det mest fantastiske er, at alt er sorteret og sat i den fineste orden.

Det er her, du kan finde lige den dims, du mangler i værkstedet, eller de beslag, der passer til et gammelt vindue.

Bogby Langeland lopper
Foto: Bogby Langeland

På førstesalen i stuehuset kan du fylde en kurv med genbrugstøj for 100 kr., og i resten af huset er der brugte bøger – sirligt sorteret enten alfabetisk eller i temaer. 

I ’Det skæve rum’ finder du kogebøger, og i ’Englesalen’ er der kunstbøger. Der er også værelser reserveret til royale bøger, børnebøger og et helt rum kun til naturbøger.

Naturrummet i Bogby Langeland
Foto: Bogby Langeland

Bogby Langeland er en almennyttig forening, drevet af frivillige, og hvert år går hele overskuddet til kulturlivet på Langeland og Strynø. Hatten af, siger jeg bare 💪😊

Der er åbent hele året fra torsdag til søndag kl. 10-16 – også for kaffe og kage, der enten kan nydes i de hyggelige stuer eller ude i haven under frugttræerne.

Se mere

7) Loppemarked på Faaborg Havn

Faaborg Havn Loppemarked
Foto: Faaborg Røgeri Café

På Havnen i Faaborg har Faaborg Røgeri Café de sidste mange år holdt et årligt loppemarked, og det er blevet så stor en succes, at der nu er to markeder i 2023.

Lørdag d. 15. juli og lørdag d. 29. juli, begge dage kl. 10-15 bliver hele havnekajen fyldt med lopper, og selvfølgelig er der hyggelig spillemandsmusik igen i år.

Se mere her

8) Loppemarked i hele Lundeborg

Lundeborg byloppemarked
Foto: Genanvendt

Også i Lundeborg er der blevet tradition for at holde et stort loppemarked med boder rundt i hele byen. I år bliver det d. 5. august kl. 11-17.

I dagens anledning er der også et lille marked med lokale producenter foran købmanden, ligesom spisestederne, isboderne og gallerierne holder åbent på havnen.

Se mere her

9) Søndagstur til Retrolageret i Svendborg

Retrolageret Svendborg
Foto: Retrolageret

1-2 gange om måneden, og altid om søndagen, er der åbent på Retrolageret, der har et lækkert mix af vintagetøj og smykker, retromøbler, kunst, keramik, glas og lamper,

Lageret ligger på den nordlige del af Svendborg havn, så det er helt oplagt at kombinere med en tur langs vandet eller i skoven ved Christiansminde.

Der findes hverken en hjemmeside eller Facebookside, men åbningstiderne bliver altid slået op på Instagram.

Se mere her

Retrolageret i Svendborg
Foto: Retrolageret

10) Loppemarked, hvor alt er gratis

Det sidste sted, jeg har taget med, er Freeshop i Svendborg. fordi det i sig selv er et fantastisk initiativ, der har eksisteret i lidt over 10 år.

Tanken er, at du kan tage alt dét, du kan bruge af tøj, sko og legetøj – ganske gratis. Til gengæld er du velkommen til selv at lægge noget, andre kan få glæde af.

Freeshop i Svendborg
Foto: Freeshop Svendborg

Freeshop holder åbent hver lørdag kl. 10-12, og drives udelukkende af frivillige kræfter. Du finder gratisbutikken på Frederiksø, oppe ad trappen til venstre for Kammerateriet.

Kommer du forbi i sommerhalvåret, så kig også ind i Danmarks Kostumarium, der ligger på etagen lige ovenover. Det er virkelig et besøg værd 😊

Se mere her

Loppemarkeder på Sydfyn og øerne