fbpx

Genåbning, solskin og forårsstemning. Det ligefrem kalder på en kærestetur

Bare dét at sidde sammen og drikke kaffe på yndlingscaféen. At shoppe lidt i de små specialbutikker og se, hvad byen har barslet med under nedlukningen.

At dumpe forbi en overraskende fin udstilling og spise frokost i solen.

Mærke, hvordan livet lige så stille vender tilbage. Hvor har vi bare savnet det, ikk?!

Kærestetur i Svendborg

God kaffe i gårdhaven

Vi fejrede genåbningen med en kærestetur i vores egen by, Svendborg.

Rundt til både nye og velkendte steder, og første stop var stambordet omme bag Little Local. De laver en rigtig god caffe latte. Dejlig varm og med smæk på kaffen – præcis som jeg kan lide den 😋

Og så er det jo bare hyggeligt at sidde dér i den lille gård, som de deler med den franske bistro og Glasblæseriet oppe under taget.

Little Local
Brogade 37, Svendborg

Se mere her

På kærestetur i Svendborg

Nyt og større herreværelse

I Brogade har også Baunbaek & Lyn ligget, men de har udnyttet nedlukningen til at flytte i helt nye lokaler på toppen af Møllergade.

Jeg har tidligere skrevet om dem i min guide til Svendborgs bedste specialbutikker, så selvfølgelig skulle vi tjekke op på deres nye sted.

Og heldigvis holder de den gode stil.

Baunbaeck og Lyn i Svendborg

Her er stadig alt, hvad rigtige gentlemen kunne tænkes at drømme om.

Barberkoste og rageknive. Vinylplader, specialøl, seler og lækre læderbælter. Hatte og skjorter i den bedste kvalitet, håndlavede sko og læderforklæder.

For ikke at tale om den klassiske herrevest, som jeg nu skal i gang med at spare op til 😊

Baunbaek & Lyn
Møllergade 40, Svendborg

Se mere her

Herreveste hos Baunbaek &Lyn

Kreativ byttehandel

I lokalet, hvor Baunbeak & Lyn er rykket ind, lå tidligere en pop-up butik, drevet af en række lokale designere og kunsthåndværkere.

Syv af dem er nu gået sammen om butikken Skab&Værk, der er åbnet i de lokaler i Brogade, som Baunbeak & Lyn er flyttet fra.

Foto: Skab&Værk

En fin lille butik med billedkunst, keramik, glas, tekstilvarer, smykker og lædertasker.

Skab&Værk
Brogade 27, Svendborg
Se mere her

Foto: Skab&Værk

Byens nye Kultur Konsulat

På spillestedet Harders har de også haft travlt under nedlukningen. De har simpelthen givet hele musikcaféen i forhuset den helt store tur.

Fremover bliver der åbent kl. 17-23 tirsdag til lørdag, og hvad der kommer til at ske i de lækre, nye rammer, er op til svendborgenserne selv.

Kultur Konsulatet i Svendborg

Musik, foredrag, nørdede temaaftner – fælles for det hele er, at det arrangeres af lokale ildsjæle, der har meldt sig som ’andelshavere’.

De bidrager ikke økonomisk, men derimod med deres tid og kreative påfund. Kultur Konsulatet hedder det nye sted, og du kan følge med i alle arrangementer inde på Facebooksiden.

Kultur Konsulatet på Spillestedet Harders
Møllergade 36, Svendborg

Se mere her

Et sus fra den store verden

Galleri Clot på Frederiksø

Fra Møllergade fortsatte vi ned til Frederiksø, hvor et litografisk værksted og galleri åbnede midt under nedlukningen.

Og ikke et hvilket som helst sted. De store trykkemaskiner er hentet op fra galleriets afdeling i Paris, der er byens ældste litografiske værksted.

Dér har Cézanne, Degas, Renoir, Munch og Matisse fået trykt deres værker, og nu kan vi her i Svendborg få indblik i det fascinerende håndværk.

Arbejdende værksted

Galleri Clot på Frederiksø

Planen er, at både danske og internationalt anerkendte kunstnere skal arbejde på værkstedet og have mulighed for at udstille de værker, der bliver trykt på stedet.

Der bliver også åbne værkstedsdage, hvor man kan se trykkerne arbejde og workshops, hvor publikum selv kan prøve kræfter med litografikunsten.

Litografi på Frederiksø i Svendborg

Selv anede jeg ikke, hvilket enormt arbejde der ligger bag litografiske værker, hvor kunstneren tegner sit motiv direkte på kæmpestore kalksten.

Én farve ad gangen.

Derefter overtager trykkeren stenen og valser farven på, inden stenen bliver slebet ned, så kunstneren kan gå videre med den næste farve.

Kalksten til litografitryk

Det er et håndværk, der kræver et tæt samarbejde mellem kunstner og trykker, for når først stenen er slebet ned, er tegningen væk og kan ikke genskabes.

Vildt fascinerende, synes jeg 😊

Verdens største litografi

I galleriet hænger i øvrigt verdens største litografi, der blev lavet i et samarbejde mellem danske Lars Nørgård og det litografiske værksted i Paris.

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt ligger i de gamle værftsbygninger til venstre for Kammerateriet, når I kommer over broen til Frederiksø.

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt
Frederiksø 16A , Svendborg
Se mere her

å kærestetur i Svendborg

Frokost i solen

Sidste stop på vores tur blev på gode, gamle Jettes Diner, der ligger få minutters gang fra Frederiksø.

I over 25 år har hun serveret solide burgere til svendborgenserne. Et dejligt sted at sidde – med sol fra om formiddagen og til godt ud på aftenen.

Jettes Diner
Kullinggade 1, Svendborg

Se mere her

Frokost på kærestetur i Svendborg

Masser af gratis p-pladser

Okay, her til sidst kommer så et lidt kedeligt, men måske alligevel kærkomment insidertip 😉

På Frederiksø er der gratis parkeringspladser, hvor der tit er god plads. Det er værd at vide – også hvis I skal med færgerne ud til en af øerne.

Bare fortsæt ligeud over broen, forbi Ring-Andersens Skibsværft, og drej til højre ved den blå hal. Så ligger p-pladserne nede mellem Rundbuehallerne og den gamle bedding.

Gratis parkering i Svendborg

Find alle stederne her