fbpx

⭐️ Nr. 100 ⭐️ Jubilæumsudgave: Her er de 10 artikler, der har været mest populære

Dette er artikel nr. 100 på Sydfynforlivet.dk 🧡 Siden lanceringen har 121.680 været inde på siden, og artiklerne er blevet vist 474.166 gange 😳 Næsten en halv million!

Det gør mig både stolt og glad. Men også nysgerrig! For hvad er det, alle disse mennesker har kigget på? Hvad har været allermest populært?

Det kan du se i denne Jubilæumsudgave, hvor du også får lidt anekdoter og baggrundshistorier om hver af de 10 mest læste artikler.

⭐️ Nr. 1 ⭐️

Pluk-selv-på-Sydfyn

Fem gode steder på Sydfyn og øerne, hvor du gerne må plukke selv

Historien, der er strøget helt til tops, lagde jeg op i juni 2020, og lige siden er den blevet læst igen og igen. Og hvor er det dejligt at tænke på 😊

Da børnene var mindre, plukkede vi nemlig selv store skålfulde jordbær og kirsebær hver sommer. Men desværre er stedet, vi plejede at tage ud, lukket i mellemtiden.

Derfor fik jeg den idé at undersøge, om der stadig findes gårde på Sydfyn og øerne, der holder åbent for selvpluk. Og det er der heldigvis 🙏

Jeg fandt gode steder med jordbær og kirsebær – og med ærter, stikkelsbær, ribs, solbær, æbler og hasselnødder.

Siden da har jeg også fundet et fint sted, hvor man kan høste sine egne Halloween-græskar. Så det er kommet til, siden jeg lagde historien op første gang.

Se hvor du kan plukke selv på Sydfyn og øerne

⭐️ Nr. 2 ⭐️

Turforslag på Sydfyn

En af mine absolutte yndlingsture på Sydfyn – tag den på cykel, i bil eller til fods

Den her var en overraskelse! Faktisk var historien den allerførste, jeg skrev, dengang jeg fik idéen til Sydfynforlivet.dk.

Alligevel skulle der gå trekvart år, før jeg udgav den. Simpelt hen fordi jeg tvivlede på, at den kunne være interessant for andre 🙈

Det var jo bare en lille tur i det område, hvor jeg selv bor. Min lokale strand. Og stedet, hvor vi spiser aftensmad og nyder solnedgangen. Min yndlingsskov…

For at være ærlig kom interessen helt bag på mig. Og den fik mig til at overveje, hvor mange jeg egentlig kunne tillade mig at dele mine yndlingssteder med?

Ville alle de gode, ’hemmelige’ steder blive overrendt, hvis jeg delte dem vidt og bredt? Det ville slet ikke være til at bære 🙈

Lehnskov Gods heste på Sydfyn

Derfor besluttede jeg ikke så længe efter, at det fremover skulle koste lidt at være blandt dem, som jeg deler alle mine yndlingssteder med.

Og ja, jeg ved godt, at den betalingsmur er irriterende. Men med de mange tusind, der efterhånden læste med, var det den eneste vej at gå.

Ellers er jeg ikke sikker på, at der ville blive ved med at være små, uspolerede steder at skrive om 🧡

Se en af mine absolutte yndlingsture her

⭐️ Nr. 3 ⭐️

Ishus på Sydfyn

10 ishuse på Sydfyn og øerne, hvor du kan spise lækker, lokalt produceret is

Her var jeg på virkelig hårdt arbejde i juni 2021 – for jeg kunne jo ikke anbefale et ishus, uden at jeg havde smagt deres is 😅

Missionen var at finde 10 ishuse, hvor isen ikke var fabriksfremstillet, men håndlavet og helt lokal. Og det lykkedes!

Det blev en af årets mest læste artikler, og heldigvis ligger alle ishusene der stadig. Så nåede du det ikke sidste år, bliver der måske tid til et roadtrip denne sommer?

Se hvor du kan spise lækker, lokalt produceret is

⭐️ Nr. 4 ⭐️

Sauna på Sydfyn

19 saunaer lige ned til vandet: Sydfyn og øerne vrimler med vinterbadere

– Jeg har lige brugt din saunaguide til at finde den helt rigtige vinterbadeklub, sagde Rasmus, som jeg holdt møde med i efteråret.

Han er leder af Geopark Det Sydfynske Øhav, og det gjorde mig både glad og stolt, at selv han – der kender området så godt – kan bruge mine insidertips 💪

Sauna på Strynø

Efterhånden har historien om saunaer i vandkanten udviklet sig til lidt af en følgeton. For til at starte med var der 13 skønne saunaer med hvert deres særpræg.

Nu rammer vi 20 til sommer, når den nye sauna i Lohals bliver indviet – sammen med en ny badebro og fire flydende shelters.

Jeg har allerede booket en overnatning, så det skal jeg nok vende tilbage til 😊

Her kan du se alle saunaer i vandkanten

⭐️ Nr. 5 ⭐️

Forladte steder: Overlægens datter viser rundt på Nakkebølle Sanatorium

Midt i en Corona-tid blev artiklen om det gamle Nakkebølle Sanatorium en af de mest læste på siden.

Der er bare noget fascinerende over forladte steder – og over alle de historier, som de tomme bygninger kan fortælle.

Her var det en meget aktuel historie om smittespredning og isolation. Om et lille samfund af patienter og personale, der levede afsondret fra resten af verden.

Lotte foran Nakkebølle Sanatoriet

Jeg brugte det meste af en dag sammen med Lotte, der viste mig rundt i alle krinkelkroge på det forladte sanatorium.

Hun kender stedet bedre end de fleste, for både hendes far og farfar var overlæger på stedet. Selv boede hun på sanatoriet, indtil hun var 17.

Her får du historien

⭐️ Nr. 6 ⭐️

Getaway i Svendborg

10 fine, men meget forskellige getaways på Sydfyn og øerne. Hvad ville du vælge?

Historien her blev til på opfordring fra en læser, der spurgte om jeg ikke kunne lave et getaway-tema.

Den slags opfordringer elsker jeg 🧡 Det er ikke sikkert, at jeg får dem ført ud i livet lige med det samme. Men de bliver altid sat ind i min bugnende idébank.

Så skriv gerne til mig, hvis du savner noget på siden. Det letteste er at trykke ’Besvar’, hvis du er på min e-mailliste. Ellers kan du altid gå ind på min kontaktside.

Her finder du de 10 udvalgte getaways

⭐️ Nr. 7 ⭐️

Musikmiljøet i Svendborg

Få historien om Svendborgs spillevende musikmiljø. Hvad ER det, byen kan?

Denne artikel er nok en af de længste på siden, for de to her – de var fulde af gode historier 😊

Jeg havde sat dem stævne i bandrummet oppe på spillestedet Harders for at høre, hvordan Svendborgs helt særlige musikmiljø er opstået.

Og de havde meget på hjerte – Peter Brusendorff, der var med til at starte det hele, og Mads Stephensen, der har grebet stafetten.

Artiklen er et godt eksempel på de baggrundshistorier, jeg især skriver om vinteren. Og heldigvis er der også mange læsere til dem 🙏

Det er artikler, hvor jeg giver mig tid til at fortælle hele historien – og hvor jeg håber, at du laver en kop the eller kaffe og sætter dig godt til rette…

Her får du historien bag Svendborgs helt særlige musikmiljø

⭐️ Nr. 8 ⭐️

Bedste fastelavnsboller – igen i år! Nu udvider de med café og hjemmelavet is

’Sydfyn for livet tester’ er også en del af siden, og der er både blevet testet varm kakao, brunsvigere, udstillinger, apps, audiowalks – og fastelavnsboller.

Da vi nåede til fastelavn i år, var jeg meget i tvivl om det tålte en gentagelse. Derfor lavede jeg en lille afstemning blandt dem, der også følger med på Instagram.

Og da 82% svarede, at de gerne ville have flere fastelavnsboller, var der jo ingen vej uden om 😅

De bedste fastelavnsboller på Sydfyn

Siden har over 4000 klikket sig ind for at læse om vinderparret, og det sikrer artiklen en plads her på listen.

Men artiklen handler faktisk også om meget andet end fastelavnsboller – for der kommer til at ske spændende ting dernede i Humble i år 💪

Her kan du læse om det hele

⭐️ Nr. 9 ⭐️

Tre gode steder at plukke ramsløg på Sydfyn – plus et par yndlingsopskrifter

Opskrifter er også et tema på Sydfynforlivet.dk. Jeg kalder det ’Sy’fynske opskrifter’, og her passede historien om ramsløg godt ind.

Det var også her, to lokale kokke delte deres bedste opskrifter, da hele Sydfyn bugnede med blommer sidste sommer.

Men mest stolt er jeg af, at det lykkedes mig at lokke opskriften på brombærsyltetøj ud af John, der i sin tid stod bag Øhavets Syltetøj på Strynø.

Opskrift på Øhavets Syltetøj

Ramsløg har jeg skrevet om flere gange, og jeg kan se, at artiklerne bliver taget frem igen og igen, så snart de grønne spirer begynder at vise sig i foråret.

Her finder du temaet med de sy’fynske opskrifter

⭐️ Nr. 10 ⭐️

Fyr ved Dyreborg

Dyreborg smager af sol og sommer. Her får du mine bedste tip til turen

Denne artikel udgav jeg for præcis to år siden – lige nu, hvor rapsmarkerne blomstrer. Så hvis du ikke var afsted dengang, kan du måske nå det i år.

Den slags ture er noget af det, jeg virkelig elsker at lave. Det dér med at finde de smukkeste ruter, lidt hemmelige stier og steder, der kan noget helt særligt.

Som regel har jeg også et forslag til frokost eller kaffepauser undervejs. Selv i Dyreborg, hvor der hverken er spisesteder eller caféer 😊

Frokost i Dyreborg

Du kan se turforslaget til Dyreborg her

Ikke så længe efter, at jeg havde lagt turforslaget op, fik jeg en sød mail fra en læser i Dyreborg. Hun ville gerne tippe mig om noget, jeg ikke selv havde fundet.

Så hun og hendes mand kørte hele vejen til Svendborg med dette fine kort, så de kunne tegne og forklare.

Kort over Dyreborg

Det er dén slags oplevelser, der gør, at jeg hver evig eneste dag glæder mig over, at jeg tog springet. At jeg blev selvstændig og skabte Sydfynforlivet.dk 🧡

Tak til alle jer, der læser med – det er jer, der gør det muligt at fortælle om alle de fantastiske mennesker og steder, der findes på Sydfyn og øerne 🙏

Hjertelige hilsner fra Hanne