fbpx

Dyreborg smager af sol og sommer. Her får du mine bedste tip til en udflugt

Dyreborg udsigt

Det er næsten ikke til at forstå, at her hverken er badehotel eller sommercaféer. At her ikke vrimler med turister som i Skagen og Tisvildeleje.

Dyreborg er så dejlig stille. En lille perle af hvidkalkede huse og en hyggelig havn lige ud til det blinkende blå øhav.

Perfekt til en sommerudflugt.

Hus i Dyreborg

Fra Faaborg er der kun 7,5 km, En smuk tur langs Faaborg Fjord og gennem Dyreborg Skov, hvor byskiltet og de første huse kommer til syne i skovbrynet.

Dyreborg byskilt

Derfra snor vejen sig ned mod den lille, fredelige havn med de frønnede, røde fiskerhuse.

Her har mange lokale deres både liggende, og om sommeren bliver de sidste pladser hurtigt fyldt af sejlere på sommertogt i øhavet.

Dyreborg Havn

Den (næsten) hemmelige sti

Drejer I til venstre ved havnen, går der en lille vej langs vandet, hvor de smukt renoverede huse ligger side om side.

Fortsæt ad stien, der løber helt nede i vandkanten og nyd udsigten over mod Bjørnø og Avernakø, indtil I kommer til det sidste hus.

Her går en lillebitte sti op bag huset og hønsegården. Jo, den er god nok. Bare gå langs det gamle stengærde, indtil I kommer til det stråtækte hus for enden af stien.

Kajakker ud for Dyreborg Skov

Dyreborg Skov

På den anden side fortsætter vejen ned til Dyreborg Skov, hvor de store kastanjer knejser næsten helt nede ved vandkanten.

Her tog H.C. Andersen på skovtur med Rigborg Voigt, den velhavende købmandsdatter fra Faaborg, som han var stormende forelsket i.

Desværre var hun forlovet med en anden, men blomsterne som han plukkede til hende i Dyreborg Skov, gemte hun resten af livet 😊

Den gamle eg i Dyreborg Skov

Måske fandt de to ind til lysningen i skoven og slog sig ned under det gamle egetræ, der allerede dengang var næsten 200 år.

Godt 400 år gammelt er det i dag, så det har helt sikkert været vidne til lidt af hvert 😉

Shelter i Dyreborg Skov

Ikke langt fra den store eg ligger en fin shelterhytte, der er udformet som et gammelt foderhus.

Shelterhytten kan bookes af alle. Se hvordan på bookenshelter.dk

Fyr ved Dyreborg

Fra skoven kan I fortsætte ned til det lille fyrhus for enden af stranden, hvor vejen bugter op gennem landskabet.

Har I cykler med, så tril lidt op ad vejen, hvor der er en fuldstændig fantastisk udsigt over markerne og Faaborg Fjord.

Fortsætter I op ad vejen og drejer til venstre ned ad Dyreborgskovvej, kommer I tilbage gennem skoven og ned til havnen – det er ikke mere end et par kilometer.

Udsigt fra Dyreborg

Frokost i vandkanten

Der er ingen spisesteder i Dyreborg, til gengæld er der mange skønne steder, hvor I kan sidde og spise jeres medbragte mad.

På havnen er der også pæne toiletter og mulighed for at fylde vanddunken.

Vi tog frokost med fra Soze Kaffebar & Risteri i Faaborg. En lækker tapastallerken, kaldet Soze Selection – den kan varmt anbefales 😋

Frokost i Dyreborg

Friske forsyninger i Provianten

Dyreborgs købmandsbutik, Provianten, bliver drevet af frivillige og har åbent kl. 7.30-10 og 16.30-19 alle dage, året rundt.

Her handler både de lokale, sejlerne og sommerhusgæsterne, og butikken har et overraskende stort udvalg af både dagligvarer og lokale specialiteter.

Kvalitetskød og oste fra de lokale gårdbutikker, syltetøj fra Avernakø, øl og vand fra de fynske bryggerier og en imponerende vinreol.

Provianten i Dyreborg

På varme sommerdage bliver der langet store mængder is, kød til grillen, kølig rosé og koldskål over disken, og i et hjørne af butikken kan man brygge sig en kop te eller kaffe.

Det er også muligt at leje cykler og bestille morgenbrød i weekenderne og hele sommerferien.

Alt drives af frivillige, og beboerne i Dyreborg var de første til at få dén idé. Siden er der også kommet købmandsbutikker i både Lundeborg og Troense, der bygger på frivillige, lokale kræfter.

På indkøb i Provianten

Drejet, badehusene og Knolden

Fortsætter I videre ud ad vejen forbi Provianten, er der cirka en kilometer til Dyreborg Strand og Drejet.

Her ligger alle de små badehuse side om side på den smalle landtange, der forbinder Dyreborg med den bakkede halvø, Knolden.

Badehusene er ikke lige så nuttede som dem på Ærø, men ligeså eftertragtede.

Udsigt over Drejet ved Dyreborg

Selve Knolden er svær at komme rundt på, så jeg vil hellere anbefale en tur ind i naturområdet Store Stege. Det er til gengæld virkelig en oplevelse.

I stedet for at tage helt ud til Drejet kører I bare ned ad Svanevej, der er en helt almindelig sommerhusvej. Efter cirka 300 meter slutter vejen, og dér fører en lille sti ind i naturområdet.

Det er bare en lille sti i græsset, men følger I den, får I den mest fantastiske udsigt til Drejet, badehusene, Knolden på den anden side og Lyø ude bagved.

Store Stege ved Dyreborg

Det er den slags steder, jeg elsker at finde. Små stier, der snørkler sig gennem landskabet, over bakkekamme, gennem sivskove og helt ned til vandet, hvor der ikke er en levende sjæl.

Slut dagen af med at finde jeres helt eget sted nede ved Noret, hvor I kan nyde aftensolen, stilheden – og måske en lille kølig flaske vin nede fra Provianten 🧡

Sti ved Dyreborg Nor

PS:

Siden jeg skrev artiklen her, er Staldkatessen åbnet. Det er en gårdbutik med sydfynske specialiteter, der er indrettet i en gammel staldbygning, og så har de et ret fint bryg-din-egen-kaffe-koncept.

Det betyder, at der er åbent fra 7.30 til 21, hvor man selv kan brygge sin kaffe og slå sig ned i den hyggelige have, der ligger 2 km fra havnen i Dyreborg

Se mere her

Find vej