fbpx

Bidt af argentinsk tango? Her kan du komme ud og danse på Sydfyn og øerne

1) Lillemarkens Tangosalon

Tangomiljøet på Sydfyn er noget helt særligt. Som så meget andet hernede er det drevet af en flok ihærdige ildsjæle. Morten og Trine er to af dem.

De bor langt ude på landet, i nærheden af Fjællebroen, og de er så passionerede omkring den argentinske tango, at de har anlagt et dansegulv i deres dejlige have.

4-5 gange i løbet af sommeren inviterer de til danseaften – eller milonga, som det hedder i tangokredse. Så tænder de op i grillen, og folk kommer fra nær og fjern med deres medbragte mad for at spise sammen.

Kl. 19 sætter aftenens DJ musik på, og så tager den ene dans den anden, imens mørket falder på ude over markerne.

Følg Lillemarkens Tangosalon her

2) Morbror Tages Tangosalon

Morten er også tango DJ og en af hovedkræfterne i Tango Sydfyn, der står bag Morbror Tages Tangosalon.

Morbror Tage inviterer til dans alle torsdage i ulige uger, enten i Spejlsalen eller i den smukke Guldsal i Svendborgs Borgerforening.

Tangosalonen er både for nybegyndere og for dem, der har danset i årevis, og stemningen er altid imødekommende og rar. Alle er velkomne, også til at spise med, inden salonen åbner.

Det er Brasserie KoK, der står for den dejlige mad til absolut rimelige priser – du skal bare melde dig til spisning senest dagen inden.

Se mere om Morbror Tages Tangosalon

3) Den Sydfynske tangohøjskole

Sommerhøjskolen er endnu et initiativ, der udspringer af det fine fællesskab omkring den argentinske tango.

Hver sommer samles 42 tangodansere i Humble på Langeland, og højskolen er så stor en succes, at pladserne bliver revet væk.

Fællesskabet og hyggen er i højsædet, så selv om der er mange timers workshop med professionelle undervisere på programmet, er der også tid til at spise god mad sammen og tage til Ristinge Strand for at bade og danse tango i vandkanten.

Højskolen har en kogekone til at stå for maden, men ellers deles danserne om tjanserne med morgenmad og opvask på rigtig højskolemanér.

Og hvad er så den vigtigste tjans, når 42 tangodansere er samlet en hel weekend? Helt klart at betjene den kæmpemæssige kaffemaskine – hele 1000 kopper blev det til sidste år 😊

Følg Den Sydfynske Tangohøjskole her

4) Tangoevents, undervisning og practica

Er du først blevet bidt af argentinsk tango, er der et hav af steder, du kan danse.

Stort set hele året er der undervisning både for begyndere, fortsættere og øvede, og rigtig tit kommer professionelle dansere fra ind- og udland forbi Sydfyn og laver workshops.

Bølgen er en flydende scene midt ude i havneløbet på Svendborg Havn – dér bliver der selvfølgelig også danset tango om sommeren.

Har du brug for et øvelokale, kan du tage forbi Bagergade 67D i Svendborg.

De fleste søndage danner baghuset ramme om en såkaldt practica – et sted, hvor alle er velkomne til at komme og øve sig. Med eller uden dansepartner.

Der er ingen egentlig undervisning, men der er altid kaffe på kanden og søde mennesker, som du kan aflure et par tricks.

I Svendborg kan du også være heldig at opleve festlige gallamilongaer med live tangomusik og hele udtrækket.

For eksempel har det argentinske orkester Sexteto Andiamo været forbi flere gange, når de har været på Europaturné.

Følg med i det hele på Tango Sydfyns Facebookside

5) Find en dansepartner på Sydfyn

Er du blevet nysgerrig, men mangler én at danse med? Eller danser du allerede, med savner en dansepartner på Sydfyn?

Så er der hjælp at hente i gruppen Find dansepartner på Fyn

Tip! Mangler du en tangokjole?

Mette danser selv argentinsk tango og har en systue mellem Svendborg og Faaborg, hvor hun syer de fineste tangokjoler. Se mere her

Følg på Facebook

facebook